Skip to main content

Rondleiding Aanvragen

Catalogus

Gilde Utrecht heeft een zeer gevarieerd aanbod van stadswandelingen. Vanwege de veelheid van thema's hebben we onze wandelingen en fietstochten in de catalogus ingedeeld in een aantal rubrieken, van Architectuur tot Zorg. Standaard duren stadswandelingen 1,5 uur maar langer is ook mogelijk.

Heb je specifieke wensen wat betreft inhoud of doelgroep (bijvoorbeeld kinderen of mensen met een lichte beperking), dan maken we graag een wandeling op maat voor je.

 

Aanvragen

Kijk in de rubrieken hieronder om te zien welke stadswandeling - of fietstocht - het beste past bij jouw gezelschap. Vul daarna het aanvraagformulier in. Bijzonderheden kun je vermelden bij 'Opmerkingen'. Gilde Utrecht kan op aanvraag stadswandelingen verzorgen in het Duits, Engels, Frans en Fries. We ontvangen je verzoek graag uiterlijk vijf werkdagen voor de gewenste datum. Na ontvangst van het formulier nemen de medewerkers van de balie van Gilde Utrecht contact met je op (meestal op de eerstvolgende werkdag).

Wil je liever eerst meer informatie, neem dan contact met ons op.

CATALOGUS RUBRIEK BINNENSTAD


 • Algemene stadswandeling

  domtoren vanuit zadelstraatUtrecht was in de middeleeuwen een belangrijke stad. In het stratenpatroon van de binnenstad is nog veel van deze tijd terug te vinden.

  De Gildegids voert je mee langs verschillende overblijfselen uit die tijd. Als je Utrecht niet kent, is dit een mooie manier om de stad wat beter te leren kennen. Voor Utrechters is het een ideale gelegenheid om meer over de eigen stad te weten te komen.

  € 8; met U-pas en t/m 12 jaar € 4
  Architectuur, Binnenstad
  in overleg met gids
  Details / Aanvragen

 • Arrangement: Stadswandeling met aansluitend een High Tea

  domtoren vanuit zadelstraatStadswandeling met aansluitend een High Tea

  Gezellig met vrienden en/of familie de historische stad Utrecht bezoeken. In de middag kan je onder begeleiding van een Gildegids de stad Utrecht verkennen. De gids laat je interessante bezienswaardigheden zien en vertelt daarbij de nodige en leuke wetenswaardigheden. De rondleiding van anderhalf uur eindigt bij ZiZo aan de Oudegracht. ZiZo is niet zomaar een eetcafé maar een eetcafé waar mensen met een beperking werken en met liefde voor je klaar staan. De High Tea bestaat uit een variatie van hartige en zoete versnaperingen met onbeperkt thee.

  Prijs per persoon: € 27,50

  Dit arrangement is niet op zondag  te boeken!

  € 27,50
  Binnenstad, Divers
  in overleg met gids
  Details / Aanvragen

 • Arrangement: Stadswandeling met aansluitend lunch

  domtoren vanuit zadelstraatStadswandeling met aansluitend lunch

  Gezellig met vrienden en/of familie de historische stad Utrecht bezoeken. Vanaf 10.00 uur in de ochtend kan je onder begeleiding van een Gildegids de stad Utrecht verkennen. De gids laat je interessante bezienswaardigheden zien en vertelt daarbij de nodige en leuke wetenswaardigheden. De rondleiding van anderhalf uur eindigt bij ZiZo aan de Oudegracht. ZiZo is niet zomaar een eetcafé maar een eetcafé waar mensen met een beperking werken en met liefde voor je klaar staan. De lunch bestaat uit een kopje soep, 2 heerlijk belegde vega broodjes en koffie of thee naar keuze.
   
  Prijs per persoon: € 23,00
   
  Dit arrangement is niet op zondag te boeken!
   
  € 23,00
  Binnenstad, Divers
  in overleg met gids
  Details / Aanvragen

 • Beelden en gevelstenen in de Utrechtse binnenstad

  gevelsteen lutherse zwaanDe hele binnenstad van Utrecht is opgesierd met beeldhouwwerken, sommige in het oog springend en andere bijna onzichtbaar. Onze Gildegids neemt je mee langs een aantal pareltjes en vertelt je er alles over. 

  € 8; met U-pas en t/m 12 jaar € 4
  Binnenstad, Kunst
  Janskerkhof, beeld van Anne Frank
  Details / Aanvragen

 • Bomen van de binnenstad

  amberboom

  Utrecht bomenstad? Reken maar! Onze bomengids leidt je langs bomen van zo’n dertig soorten, waardoor je zintuigen gaandeweg op scherp komen te staan. We bezoeken o.a. de Officierstuin van Hotel Karel V, het Zocherplantsoen en de Abraham Dolehof. We zwerven langs de werven en eindigen met een meting van de platanen aan de Hamburgerstraat.

  € 8; met U-pas en t/m 12 jaar € 4
  Binnenstad, Natuur
  Mariaplaats, ingang conservatorium
  Details / Aanvragen

 • De jaren 1940-1945 in Utrecht

  utrecht 75 jaar bevrijd

  In de oorlogsjaren had Utrecht twee gezichten. Naast meedogenloze bezetters en collaborerende overheidsdienaren was er ook een Utrecht van de illegaliteit. Tijdens deze wandeling maak je met beide kanten uitvoerig kennis.

   

  € 8; met U-pas en t/m 12 jaar € 4
  Binnenstad, OorlogEnVrede

  Details / Aanvragen

 • De noordelijke binnenstad met andere ogen

  noordelijke binnenstad breestraatEen wandeling vol verrassingen. Ontdek de vroegste zorginstellingen, verbaas je over de machtspelletjes van de aristocratie in het verleden, maak kennis met de talrijke verborgen plekjes. Wedden dat je de noordelijke binnenstad na afloop met heel andere ogen ziet?

   

  € 8; met U-pas en t/m 12 jaar € 4
  Binnenstad, Wijken
  Janskerkhof, beeld van F.C. Donders
  Details / Aanvragen

 • De ommuurde stad

  ommuurde stad stservaastorenEeuwenlang lag Utrecht verscholen achter poorten, muren en torens. Op diverse plekken rond de oude binnenstad vind je daar nog de stille getuigen van. Laat je bijpraten over de stadsbuitengracht, de Tolsteegpoort en natuurlijk: over de imposante, uit de 16e eeuw stammende bolwerken en bastions.

  € 8; met U-pas en t/m 12 jaar € 4
  Binnenstad, OorlogEnVrede
  in overleg met gids
  Details / Aanvragen

 • De stadskranen van Utrecht

  stadskraan keulse kraan 1737 jan de beider huaDe stadskraanwandeling vertelt de geschiedenis van alle stadskranen die ooit in het centrum van Utrecht hebben gestaan. Inderdaad, in deze wandeling hoor je over alle stadskranen en niet alleen die ene die nu bij de Monicabrug is herbouwd. Verder vertelt de gids je over de vroegere binnenhaven en handelsactiviteiten door de geschiedenis heen. 

  Let op: deze wandeling start op de stadhuisbrug en eindigt bij de stadskraan op de Monicabrug. 

  Foto: Het Utrechts Archief 

   

  € 10 met U-pas en t/m 12 jaar € 6
  Binnenstad
  Stadhuisbrug
  Details / Aanvragen

 • Glas en art nouveau

  glas in loodEen stadswandeling met een doorzichtig thema: bijzonder glas en bijzondere ramen. Ontdek verrassende voorbeelden van onder meer art-nouveauglaskunst.

  € 8; met U-pas en t/m 12 jaar € 4
  Binnenstad, Kunst
  Willemsplantsoen 12
  Details / Aanvragen

 • Het nieuwe stadshart

  hoog catharijne ingangEen wandeling rond het nieuwe centrum waarvan het centraal station het middelpunt is. Inclusief een leerzaam kijkje op veelbelovende nieuwbouwprojecten, waaronder het Smakkelaarspark, de 90 meter hoge Galaxy Tower (bijna klaar) en het gebouw Wonderwoods.  € 8; met U-pas en t/m 12 jaar € 4
  Binnenstad
  in overleg met gids
  Details / Aanvragen

 • Het verhaal van de legendarische Trijn van Leemput

  trijn van leemput

  Na een beleg van zeven weken waren eindelijk de Spanjaarden verdreven uit de gehate burcht Vredenborgh. De burgers van Utrecht eisten dat het kasteel gesloopt zou worden. Toen de autoriteiten treuzelden, was het volgens de overlevering Trijn van Leemput die kloekmoedig het heft in handen nam. Onder haar aanvoering trok op 2 mei 1577 een grote groep vrouwen naar de verlaten dwangburcht, en zette doortastend het houweel in de muren. Wie was deze onverschrokken Trijn van Leemput en wat dreef haar?

  Let op: deze wandeling start in de Korte Elisabethstraat en eindigt op de Zandbrug

  € 8; met U-pas en t/m 12 jaar € 4
  Binnenstad, Vrouwen
  Korte Elisabethstraat
  Details / Aanvragen

 • Hofjes en steegjes in de Utrechtse binnenstad

  springweg 2022 clHofjes en steegjes, grachten en werven

  In de middeleeuwen kende Utrecht meer dan twintig kloosters. Dat verklaart waarom er in de oude binnenstad nog zoveel schilderachtige binnentuinen en hofjes te vinden zijn. Vaak verscholen en alleen bereikbaar via nauwe steegjes. Wie woonden er oorspronkelijk en wat deden ze zoal?

   

  € 8; met U-pas en t/m 12 jaar € 4
  Binnenstad
  Domplein, Standbeeld Graaf Jan van Nassau voor het Academiegebouw
  Details / Aanvragen

 • Iconen van de stad

  graaf jan van nassau met academiegebouwBurgemeester Sharon Dijksma vindt dat we trots op onze stad moeten zijn. De spijker op de kop! Alleen al omdat Utrecht in de loop der eeuwen tal van bijzondere en belangrijke inwoners heeft gehad. Bisschoppen, kanunniken, een paus, sporthelden, patriotten, kluizenaressen, vrouwelijke mannetjesputters… Op deze wandeling leer je ze kennen.

  € 8,00 kinderen t/m 12 jaar en U-pas houders € 4,00
  Binnenstad
  Domplein, Standbeeld Graaf Jan van Nassau voor het Academiegebouw
  Details / Aanvragen

 • Karel V en de Utrechters

  Karel V en de Utrechters

  Hij regeerde over ‘het rijk waar de zon nooit onderging’, keizer Karel V. Inclusief de gewesten die de latere de Nederlandse Republiek zouden vormen. In Utrecht, dat hij in 1540 voor het eerst aandeed, liet hij duidelijk zijn sporen na. Het stadhuis, een dwangburcht, de bastions... Zelfs onze Utrechtse paus hebben we aan hem te danken. Hoe zit dat precies? En waarom is dat luxueuze hotel tussen het Geertebolwerk en de Springweg vernoemd naar deze heerser over het Heilige Rooms Rijk?

  8 euro (korting voor U-pashouders en kinderen t/m 12 jaar)
  Binnenstad
  Hotel Karel V - Springweg
  Details / Aanvragen

 • Kinderwandeling: Leer Utrecht Kennen

  kinderwandeling tekening mieke dorresteijnNieuwsgierig wat de Romeinen en de Vikingen in Utrecht kwamen doen? Waarom de kleuren van FC Utrecht rood en wit zijn? Of hoe die kanonskogels in de toren van de Buurkerk zijn gekomen? Loop dan (met je vader, moeder of andere begeleider) mee met deze speciale kinderwandeling.


  Binnenstad
  in overleg met gids
  Details / Aanvragen

 • Kloosters en zorg in de middeleeuwen en later

  kloosterhof catharijneconvent 2In de middeleeuwen telde de Utrechtse binnenstad meer dan twintig kloosters, waarvan sommige ook zorg verleenden. Daarnaast waren er gasthuizen, bestemd voor zieken en pelgrims. Na de reformatie verdwenen veel kloostergebouwen of kregen ze een andere bestemming. Wat is er nog over van al die plekken van stilte en barmhartigheid, welk verhaal vertellen de restanten?

  € 8; met U-pas en t/m 12 jaar € 4
  Binnenstad, Religie, Zorg
  Catharijneconvent, binnenplaats
  Details / Aanvragen

 • Langs antieke deuren en poorten door de Utrechtse geschiedenis

  poort pandhof oorspronkelijkBuitendeuren kunnen veel kunnen openbaren over wat eráchter ligt. De bewoners, het huis - niet zelden met een veelbewogen geschiedenis. Wandel mee en ontdek de geheimen achter die op het oog doodgewone Utrechtse deuren en poorten.

  € 8; met U-pas en t/m 12 jaar € 4
  Binnenstad
  Janskerkhof, beeld van F.C. Donders
  Details / Aanvragen

 • Langs sporen van slavernij in Utrecht

  slavernij lantaarnconsole demondriaan1

  Sporen van de slavenhandel in het keurige Utrecht?  Die zijn er volop. Wandel mee langs locaties met een bedenkelijk of juist respectabel verleden. Ontdek de lang verzwegen geschiedenis en hoor de verhalen over de Utrechtse betrokkenheid bij het Nederlandse slavernijverleden.

  .

  € 8; met U-pas en t/m 12 jaar € 4
  Binnenstad
  Stadhuis (Korte Minrebroederstraat)
  Details / Aanvragen

 • Literaire wandeling

  ingmar heytzeUtrecht is wereldwijd een van de 20 steden die van Unesco het predikaat 'City of Literature' hebben gekregen. Deze wandeling maakt nog eens duidelijk waarom het die titel verdient. We lopen langs allerlei plekken met literaire uitingen, terwijl  de Gildegids je de achterliggende verhalen vertelt. En passant hoor je van alles over literaire werken waarin Utrecht een sleutelrol speelt..

  € 8; met U-pas en t/m 12 jaar € 4
  Binnenstad, Kunst

  Details / Aanvragen

 • Misdaadwandeling

  Over grote en kleinere criminele daden in het vanouds zo brave Utrecht. Zie de plekken en hoor de onrustbarende verhalen.

  € 8; met U-pas en t/m 12 jaar € 4
  Binnenstad
  Hoofdbureau Politie Utrecht, Kroonstraat
  Details / Aanvragen

 • Moderne architectuur in Utrecht

  tivolivredenburgSamen met onze Gildegids verken je de bouwstijlen in het Utrecht van de 20ste eeuw. Van wooncomplexen in de geest van de Nieuwe Zakelijkheid tot voorbeelden van Postmodernisme op de Ganzenmarkt. Het omstreden Hoog Catharijne, waarvoor rond 1970 een complete stadswijk moest verdwijnen, wordt niet overgeslagen.

  € 8; met U-pas en t/m 12 jaar € 4
  Architectuur, Binnenstad

  Details / Aanvragen

 • Nieuwegracht, het chique zusje van de Oudegracht

  nieuwegracht

  Bij wandelingen door Utrecht denk je meestal niet direct aan de wat plechtstatige tegenhanger van de Oudegracht: de Nieuwegracht. Toch heeft juist die ook veel moois te bieden. De Nieuwegracht is het waard om goed bekeken te worden! 

  Tijdens deze wandeling volgt u de loop van de Nieuwegracht van de Servaasbrug tot de Pausdam. De statige huizen, bijzondere werven en ook de prachtige bomen maken de Nieuwegracht tot een oase van rust ten opzichte van de Oudegracht. 

  Let op: deze wandeling start bij het standbeeld van Biru op de hoek van de Agnietenstraat en de Nieuwegracht. We eindigen aan de andere kant van het Nieuwegracht op de Pausdam.

  € 8; met U-pas en t/m 12 jaar € 4
  Binnenstad
  Nieuwegracht, hoek Agnietenstraat
  Details / Aanvragen

 • Onderwijs in Utrecht door de eeuwen heen

  speelplaats havelozeschool 1900

  Al in de 8e eeuw werd er in Utrecht onderwijs genoten. Waar dan en door wie? Van armenschool tot onderwijs in het weeshuis, parochieschool of universiteit: wandel mee en maak sprongen door de tijd.

  € 8; met U-pas en t/m 12 jaar € 4
  Binnenstad
  Domplein, Standbeeld Graaf Jan van Nassau voor het Academiegebouw
  Details / Aanvragen

 • Op zoek naar verdwenen kerken en kloosters en hun geschiedenis

  augustinuskerkEen ontdekkingstocht langs verdwenen, deels verdwenen en sterk veranderde kerken in de omgeving van het Domplein. Hoe hangen deze transformaties samen met de kerkelijke ontwikkelingen die Utrecht sinds de Middleeeuwen heeft gekend?

  € 8; met U-pas en t/m 12 jaar € 4
  Binnenstad, Religie
  Catharijneconvent, binnenplaats
  Details / Aanvragen

 • Politie in Utrecht tijdens WOII

  maliebaan tijdens woIIOok in Utrecht had de politie in de oorlogstijd verschillende gezichten. Onze Gildegidsen hebben de verhalen uit die tijd opgediept. De duistere en beschamende, maar ook die over verzet en sabotage. Loop mee langs de plekken waar het allemaal gebeurd is.

  € 8,00 per persoon
  Binnenstad, OorlogEnVrede
  in overleg met gids
  Details / Aanvragen

 • Rampjaar 1672-1673

  rampjaar 1672De 17e eeuw staat bekend als de Gouden Eeuw. Maar het jaar 1672 was voor de stad Utrecht een regelrecht rampjaar.  De gids neemt je mee langs plekken en gebouwen in het museumkwartier van Utrecht die een rol speelden in het leven van personen in deze “rampperiode”.

  € 8; met U-pas en t/m 12 jaar € 4
  Binnenstad

  Details / Aanvragen

 • Rondom de Jacobikerk

  jacobikerkAl rond het jaar 1000 bevond zich in dit noordelijke punt van de stad al een haven en een handelsnederzetting.
  Het gebied kent een rijke geschiedenis van handel, religie, opstand, verdediging en stadsvernieuwing.

   

  € 8; met U-pas en t/m 12 jaar € 4
  Binnenstad

  Details / Aanvragen

 • Stadskastelen

  oudaenKijkt u wel eens naar de gevels? De binnenstad van Utrecht telt 23 stadskastelen, de meeste daarvan aan de Oudegracht. Ze werden gebouwd tussen ongeveer 1175 en 1500 en zagen er vaak heel weerbaar uit. Sommigen zijn door verbouwingen niet meer als zodanig te herkennen, maar ze blijven interessant.
  Omdat je bij deze wandeling vooral door de drukke binnenstad en het winkelgebied wandelt is deze wandeling niet geschikt voor de drukke winkelmomenten op zaterdag- en zondagmiddagen. 

  € 8; met U-pas en t/m 12 jaar € 4
  Binnenstad
  Oudegracht/hoek Zwaansteeg
  Details / Aanvragen

 • Stadswandeling over de Utrechtse architectuur begin 20ste eeuw

  architectuur binnenstadBegin 20e eeuw werd de oude binnenstad van Utrecht verrijkt met tal van intrigerende gebouwen in verschillende stijlen. Met de Gildegids loop je langs beeldbepalende bouwwerken uit dit onstuimige tijdvak. Hoe Utrechts is al die Utrechtse architectuur?

  € 8; met U-pas en t/m 12 jaar € 4
  Architectuur, Binnenstad
  in overleg met gids
  Details / Aanvragen

 • Sterke Utrechtse vrouwen door de eeuwen heen

  trijn van leemput

  Door de eeuwen heen heeft Utrecht zich kunnen beroemen op tal van onverschrokken, eigenzinnige vrouwen. Zoals ''burchtsloper' Trijn van Leemput, de rebelse Belle van Zuylen, ‘s lands eerste studente Anna Maria van Schurman en verzetsvrouw Truus van Lier.

  Tijdens deze wandeling maak je nader kennis met de vrouwelijke 'fine fleur' van de Domstad.

   

  € 8; met U-pas en t/m 12 jaar € 4
  Binnenstad, Vrouwen
  Domplein, Standbeeld Graaf Jan van Nassau voor het Academiegebouw
  Details / Aanvragen

 • Tussen Oudaen en Weerdpoort

  weerdpoort restantEen grondige kennismaking met het noordelijk deel van de Oudegracht en omstreken. Van de haiku in de Pauwstraat en de watertoren tot het klooster van de zusters Augustinessen en het woonhuis van Trijn van Leemput: onze Gildegids vertelt je er alles over.

  € 8; met U-pas en t/m 12 jaar € 4
  Binnenstad

  Details / Aanvragen

 • Utrecht 900 jaar stadsrechten: Het verhaal van... het jaar 1122

  mariaplaats beeld hendrikIVIn het kader van Utrecht 900 jaar stadsrechten verzorgt Gilde Utrecht verschillende themawandelingen, die samen een beeld geven van Utrecht in de afgelopen 900 jaar. Tijdens deze wandeling vertelt de Gildegids je over 1122: het legendarische jaar waarin de stad stad werd.

  € 8,00 p.p. met U-pas € 3,00
  Binnenstad
  Mariaplaats, ingang conservatorium
  Details / Aanvragen

 • Utrecht aan de hand van de unieke huisnummering

  bijzonder huisnummerWandel mee langs huizen met typisch Utrechtse nummers: 113-B-Bis-A bijvoorbeeld. Terwijl je door de sfeervolle straten rond het oude Stadhuis flaneert, vertelt de Gildegids je alles over die eigenzinnige Stichtse nummering. Wanneer ontstond die en waarom? En hoezo nummeren we op pleinen & kades en in winkelstraten dan weer anders?

  € 8; met U-pas en t/m 12 jaar € 4
  Binnenstad
  Stadhuisbrug
  Details / Aanvragen

 • Utrecht en de Universiteit

  graaf jan van nassau met academiegebouwSinds 1636 mag Utrecht zich met recht een universiteitsstad noemen. Loop mee langs plekken en gebouwen waar de geschiedenis van binnenstadstad en universiteit elkaar ontmoeten - en hoor de daarmee verbonden verhalen.

  € 8; met U-pas en t/m 12 jaar € 4
  Binnenstad

  Details / Aanvragen

 • Utrecht in de Gouden eeuw

  utrecht in de gouden eeuw

  Ook voor Utrecht was de Gouwen Eeuw een bloeiperiode. Een wandeling door het historisch centrum van Utrecht, waar deze gouden jaren zowel openlijke als verborgen sporen hebben achtergelaten.

  € 8; met U-pas en t/m 12 jaar € 4
  Binnenstad
  Domplein, Standbeeld Graaf Jan van Nassau voor het Academiegebouw
  Details / Aanvragen

 • Utrecht in de jaren 50, 60 en 70

  terras lidobar

  Een sentimental journey door het Utrecht van toen we jong waren. Inclusief de legendarische uitgaansgelegenheden van toen: van de Palace tot Limburgia, Cartouche, de Raadskelder en Rutecks. Wandel mee langs de plekken waar je rondleider ooit zelf speelde, spijbelde en feestte.

   
  € 8,00
  Binnenstad
  in overleg met gids
  Details / Aanvragen

 • Utrecht in de verdediging

  ommuurde stad waterpoort plompetorengracht

  Wandel mee langs de Utrechtse verdedigingswerken. Zie en hoor hoe de stad zich door de eeuwen heen tegen vijanden heeft beschermd   - vanaf het begin van de jaartelling tot heden.
   
   
  € 8; met U-pas en t/m 12 jaar € 4
  Binnenstad, OorlogEnVrede
  in overleg met gids
  Details / Aanvragen

 • Utrechtse schilders uit de Gouden eeuw

  utrechtse schildersOoit geweten dat Rembrandt en Rubens zijn geïnspireerd door onze eigen 'Utrechtse carvaggisten'? Deze wandeling voert je langs de ateliers en woonhuizen van bekende en minder bekende Utrechtse schilders. Waar kwam al die fraaie werken tot stand?

  € 8; met U-pas en t/m 12 jaar € 4
  Binnenstad, Kunst

  Details / Aanvragen

 • Van de schoonheid en de waanzin: rondom het Nicolaaskerkhof

  nicolaikerk'De vroomheid, de schoonheid, de jeugd, de dood, de waanzin en de ouderdom troffen hier te zamen', dichtte de Utrechtse schijfster Clare Lennart over het 'Klaaskerkhof'. Tijdens deze wandeling kom de rijke geschiedenis van het zuidelijke puntje van de binnenstad weer tot leven

   
  € 8; met U-pas en t/m 12 jaar € 4
  Binnenstad
  Nicolaaskerkhof, naast het Centraal Museum
  Details / Aanvragen

 • Verborgen oasen: groen in de stad

  pandhof mariakerkGroen moet! En ze zijn her en der in Utrecht vinden, die vaak wat verborgen groene oasen om te recreëren, voedsel te verbouwen of de stad mee te verfraaien. Wandel mee vanaf de plek waar Utrechts oudste boom staat en ontdek het stedelijke groen waar je dat nooit zou verwachten.

   

  € 8; met U-pas en t/m 12 jaar € 4
  Binnenstad, Natuur
  in overleg met gids
  Details / Aanvragen

 • Vermaak en uitgaan in Utrecht

  foto bij vermaak in utrechtKermissen, bioscopen, kroegen, werfkelders, nachtclubs… Allemaal gelegenheden waar Utrechters vanaf de jaren vijftig uitgingen. Ga mee op sentimental journey - zie waar ze gevestigd waren en hoor de verhalen.

   

  € 8; met U-pas en t/m 12 jaar € 4
  Binnenstad
  TivoliVredenburg, bij restaurant het Gegeven Paard buiten
  Details / Aanvragen

 • Vertier en plezier door de eeuwen heen

  sint maarten

  Benieuwd hoe en waar er door de eeuwen heen in Utrecht voor vermaak is gezorgd? Laat je verrassen en ervaar hoe de Utrechters hun vrije tijd doorbrachten. Een wandeling langs de Biltse Kermis, langs sportende studenten op de Maliebaan, het Sint Maartensfeest en het Utrechtse concert van de kleine Mozart. Maar ook langs tapperijen,‘ravothuizen’ (bordelen) en zelfs terechtstellingen.

  € 8; met U-pas en t/m 12 jaar € 4
  Binnenstad
  Domplein 16, Bar Walden
  Details / Aanvragen

 • Zorg en hulpverlening door de eeuwen heen

  gasthuis

  Hoe was de zorg voor zieken, armen en wezen vanaf de Middeleeuwen geregeld? Wie trokken zicht binnen Utrecht hun lot aan, op welke manieren en waarom eigenlijk? Naastenliefde en welbegrepen eigenbelang door de eeuwen heen: een wandeling door de tijd.

  € 8; met U-pas en t/m 12 jaar € 4
  Binnenstad, Zorg
  Domplein, Standbeeld Graaf Jan van Nassau voor het Academiegebouw
  Details / Aanvragen

* is een verplicht veld

Uw contactgegevens:

Ongeldige invoer - graag uw naam invoeren
Ongeldige invoer - graag uw e-mail adres invoeren
Ongeldige invoer - graag uw straatnaam en huisnummer invoeren
Ongeldige invoer - graag uw postcode invoeren
Ongeldige invoer - graag uw plaatsnaam invoeren
Ongeldige invoer - graag uw telefoonnummer invoeren
Ongeldige invoer

Specificaties van uw aanvraag:

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer - het aantal deelnemers moet een getal zijn

U kunt hieronder aanvullende specificaties geven over uw aanvraag, zoals speciale interesses, bijzonderheden van de groep, e.d.

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer

Wij gebruiken cookies op onze web site. Sommige cookies zijn essentieel voor het correct functioneren van de site; andere cookies helpen ons om de site en gebruikerservaring te verbeteren. U gaat hiermee akkoord door verder te gaan op onze website. Zie onze Privacyverklaring.
Ok