Online cursus: Architectuur en bouwstijlen in Utrecht (binnenstad)

jugendstilOp vrijdag 9 april 2021 gaat voor de 12e keer de succesvolle cursus van Gilde Utrecht “De Architectuur en bouwstijlen van de Utrechtse binnenstad” weer van start.
Door de beperkingen van Covid19 wordt deze cursus dit jaar in een verkorte versie online via Zoom aangeboden.

Middeleeuws stratenpatroon
De binnenstad van Utrecht heeft nog een vrijwel ongeschonden Middeleeuws stratenpatroon. Dit aspect komt aan de orde in de cursus, evenals de vestiging in Utrecht van de Romeinen in het begin van de 1e eeuw na Chr. Ook wordt stilgestaan bij het hoogtepunt van de bisschoppelijke stad vanaf de 8e eeuw tot de 13e eeuw en het ontstaan van de unieke werfkeldergrachten in de 11e en 12e eeuw. De ontwikkeling van de binnenstad van de middeleeuwen tot heden is vandaag de dag nog in allerlei facetten te zien.

Presentatie
De vier cursusdelen starten met een inleiding over de periode. Daarna maken we een virtuele stadswandeling waarin u kennis maakt met het in de inleiding getoonde materiaal.
In een viertal overzichtelijke binnenstadsdelen, komen de diverse bouwstijlen aan bod. Door de kennismaking met de Romaanse en Gotische kerkenbouw, de Neostijlen, de Classicistische gebouwen, de periode van de Jugendstil en de Amsterdamse School en de moderne architectuur, krijgt u een goed inzicht in de belangrijkste ontwikkelingen van de bebouwing in Utrecht.

Het programma van de cursus 2021 ziet er als volgt uit:
1. Vrijdag 09 april 10.00 - 11.30 uur - De Romaanse en Gotische bouwstijlen
2. Vrijdag 16 april 10.00 - 11.30 uur - De Neostijlen
3. Vrijdag 23 april 10.00 - 11.30 uur - Jugendstil en Amsterdamse School
4. Vrijdag 30 april 10.00 - 11.30 uur - De moderne architectuur

De cursus wordt verzorgd door Riet Molenaar en Thea Boekhout.
De kosten bedragen € 45,00  inclusief cursusmateriaal (dit wordt opgestuurd)

U ontvangt van de cursusleiders ruim op tijd een email met een uitnodigingslink voor Zoom om bij de start van de cursus in te kunnen loggen. 

Startdatum 09-04-2021 10:00
Beschikbare plaatsen 7
Prijs per persoon € 45,00 per persoon (inclusief cursusmateriaal)
Locatie Online bij u thuis via zoomlink

Inschrijving gesloten

Terugknop v1.2