Historie van Hotel Karel V in de schijnwerpers

Grand Hotel Karel V heeft een roemrucht verleden: de ridders van de Duitsche Orde, Keizer Karel V die er logeerde in 1554, een residentie van koning Lodewijk Napoleon, de Middeleeuwse kelders en kluistoren, de eeuwenoude tuinen, het voormalige Militair Hospitaal en het Romeinse grafveld, de geschiedenis is overal zichtbaar. En dat allemaal op een terrein van 20.000 m2 in het historische centrum van Utrecht. Vanaf vrijdag 30 maart zal deze rijke historie extra in de schijnwerpers gezet worden.

In samenwerking met Het Utrechts Archief opent Grand Hotel Karel V een expositie op vrijdag 30 maart om 12.00 uur. Vanaf die datum kunnen tien (reproducties van) tekeningen van Het Utrechts Archief bewonderd worden in de kloostergang. Tekeningen van verschillende Utrechtse tekenaars die een aantal historische momenten weergeven. Denk aan de ingestorte kerk na de tornado in 1674 of de muren voor het Militair Hospitaal die beklad zijn met teksten over de Golfoorlog.

De tentoonstelling is gratis toegankelijk en zal feestelijk geopend worden op Goede Vrijdag om 12 uur door General Manager Leo Hollman van Karel V en Projectleider publieksprogrammering Erik Plomp van Het Utrechts Archief.

De komende maanden zal de historie uitgebreid worden belicht. Een expositie in de kloostergang, een boekje waarin een aantal spannende anekdotes uit het verleden herleven, rondleidingen door historicus en gids Llewellyn Bogaers op Goede Vrijdag en op Tweede Paasdag waarbij menig historisch tipje van de sluier wordt opgelicht. Inschrijven voor de rondleiding kan via de website www.karelv.nl/agenda.

Adres

Lange Smeestraat 7
3511 PS Utrecht
tel: +31 (0)30 234 32 52

De balie is open op alle werkdagen van 14:00 tot 16:00 uur.

Gegevens

IBAN NL94RABO 0120 943 298
KvK 41183482

SBBI-gegevens

Organisatie

Volg ons

facebook

Cookies maken het eenvoudiger voor ons om onze diensten te leveren. Met het gebruik van onze diensten geef je ons toestemming om cookies te gebruiken.
Ok