Advies

U hebt advies nodig om bijvoorbeeld een eigen bedrijf te beginnen of u hebt een vraag over fotografie of computerondersteuning: u vraagt Gilde Utrecht of zij u kunnen helpen en wij zoeken voor u iemand die verstand van zaken heeft of ervaring met de genoemde problematiek

Er zijn vele terreinen waarop vrijwilligers advies en ondersteuning geven. Alle mogelijkheden opnoemen is niet mogelijk. U vindt in deze rubriek onder diverse kopjes een groot aantal voorbeelden. Staat uw probleem of belangstellingsgebied er niet bij, aarzel dan niet om uw vraag bij Gilde Utrecht te deponeren en wij doen ons best om iemand te zoeken die u kan helpen. Dat kan iemand zijn die in ons bestand zit, of we proberen iemand te vinden met verborgen capaciteiten.

Internetcafé

In samenwerking met Seniorweb en het Bartholomeus Gasthuis organiseert Gilde Utrecht een Internetcafé op dinsdagmiddag tussen 14 en 16 uur en donderdag van 10 tot 12 uur. De locatie is Bartholomeus Gasthuis, Lange Smeestraat 40, te Utrecht.

Bezoekers van het internetcafé:

  • kunnen per keer één uur gratis ondersteuning krijgen,
  • kunnen hun eigen laptop meebrengen of een van de pc’s van het Gasthuis gebruiken,
  • kunnen afspreken door wie zij geholpen willen worden.

NB: In speciale gevallen kan een vrijwilliger bij u thuis komen.

Ondersteuning wordt geboden bij:

  • e-mailen, tekstverwerken, zoeken op internet
  • Skype telefonie
  • Microsoft Windows, Mac OS, Google Android
  • Laptop, netbook, tablet, smartphone
  • Hulp bij aanschaf, installatie en onderhoud
  • Enzovoort - vragen staat vrij.

Wilt u een afspraak maken voor een bezoek aan het internetcafé, dan kunt u dit tijdens kantooruren telefonisch melden bij de balie van het Bartholomeus Gasthuis, 030 231 02 54.

Op elke tweede dinsdag van de maand is er een inloopspreekuur voor mensen met vragen over computers, iPads, tablets, smart phones, etc. in de serre van het Bartholomeus Gasthuis, tussen 2 en 4 uur; hiervoor is geen afspraak nodig, vragen staat vrij, antwoorden zijn gratis. Dit inloopspreekuur wordt verzorgd door vrijwilligers van Gilde Utrecht en HCC Seniorenacademie.

Computer

Computer2_200Een aantal Gilde-vrijwilligers geven advies bij aanschaf en gebruik van computers. Pas begonnen met de computer? Dan hebben we een vrijwilliger die u wegwijs wil maken in computerland. Wij geven uitleg over Windows, e-mail, internet, tekstverwerkers en spreadsheets. Ook de specifieke programma's, zoals MS Word en MS Excel, kunnen aan de orde komen. Wij bieden tevens hulp bij het aansluiten op het internet en bij het gebruik ervan.

Knoppendienst

buizenradio_200Moeite met het bedienen of programmeren van televisie, radio of video? Vrijwilliger geeft hulp, ook bij problemen met andere technische huishoudelijke apparaten.

Creatief

Glasloodramen_200Verschillende enthousiaste vrijwillig(st)ers willen u helpen en advies geven bij naaien, breien en diverse andere handwerktechnieken.