Bomen en kunst

Gilde Utrecht organiseert op zaterdagmiddag 22 september van 14 uur tot ca. 15.15 uur een bomenwandeling door de oude binnenstad van Utrecht. De wandeling begint bij Galerie Niek Waterbolk, Schoutenstraat 10, waar die week de expositie ‘Leaves on my mind’ van Jacolien de Jong loopt. Gilderondleiders Aart de Veer en/of Han Davidse nemen u mee langs oude bomen in de binnenstad. ‘Hoe herkent u de boom aan zijn blad?’ is daarbij het centrale thema. Autumn is a second spring when every leaf is a flower. Na de wandeling wordt u ontvangen met een drankje in de galerie en zal de kunstenares de expositie toelichten.

Jacolien de Jong woont en werkt in Utrecht en is opgeleid aan de Hogeschool voor de Kunsten te Utrecht. Zij laat tekeningen zien waarin organisch materiaal, zoals bladeren van bomen en planten, is verwerkt. De natuur en het menselijk brein zijn voor haar een bron van inspiratie. Enerzijds de schoonheid van vergankelijkheid, anderzijds de tragiek van vergetelheid, het verlies van tijd en herinneringen. In de serie ''Leaves on my mind'' geven gedroogde bladeren structuur aan het brein. Vanuit een experimentele en intuïtieve manier van werken worden associaties en gevoelens zichtbaar. Wat groeit, bloeit en verloren gaat. www.jacoliendejong.kunstinzicht.nl

U kunt u hier aanmelden voor deze wandeling. U kunt u ook aanmelden via e-mail (met vermelding van uw telefoonnummer). Voor meer informatie belt u op werkdagen tussen 14 en 16 uur met Gilde Utrecht: 030 234 3252. Verzamelen bij de galerie vanaf 13.45 uur.